Füzér vára, Budapest-Pécs vasútvonal, és a Nemzeti Öntözésfejlesztési mintaprogra

4 jelentős fejlesztés, amiről a 444 és az index nem fognak írni

Füzér vára, Budapest-Pécs vasútvonal, és a Nemzeti Öntözésfejlesztési mintaprogra

🇭🇺 1. Mérföldkőhöz ért az atomerőmű-beruházás
A járványhelyzet ellenére ütemterv szerint benyújtotta a létesítésiengedély-kérelmet a nukleáris hatóságnak a Paks II. Zrt. A projekt történetének eddigi legjelentősebb lépéséről elsőként a térség polgármestereinek számolt be Süli János miniszter és a Paks II. Zrt. vezetése.

Csaknem háromszázezer oldalas dokumentációt adott át a Paks II. Zrt. az Országos Atomenergia Hivatalnak június 30-án. A létesítésiengedély-kérelem benyújtása elektronikus úton történt. A 283 ezer oldal gyűrűs dossziéba rendezve magasabb lenne, mint egy tízemeletes ház – szemléltette a dokumentáció terjedelmét Süli János miniszter, aki elsőként a térség polgármestereinek számolt be a projekt eddig legfontosabb mérföldkövének számító lépésről.

További részletek: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20200630-merfoldkohoz-ert-az-atomeromu-beruhazas

🇭🇺 2. Megújul Füzér mesebeli vára.
A jövőben folytatódhatnak a rekonstrukciós munkálatok a füzéri várnál – derül ki a közbeszerzési adatokból. Ahogy azt korábban már megírtuk, a Kaputorony, a Sáfárház, a Czejtház, a Kapubástya, valamint az Óratorony felújítása már megkezdődött, ezt követően azonban:

a Deákház,
a Kapitányház,
a virágoskert,
és a külső várfal is megújulhat.
A beruházás közel 1 milliárd 250 millió forintból valósulhat meg, a LAKI Épületszobrász Zrt. kivitelezésében.

Eddig mintegy négymilliárd forintot költöttek a vár felújítására, a teljes befejezéshez pedig további hatmilliárd forintra lesz szükség. A szakemberek szerint a befejezés után a vár látogatottsága meghaladhatja az évi 140 ezer látogatót. A teljes rekonstrukció 2025-re készülhet el.

RĂ©szletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/07/folytatodik-fuzer-mesebeli-varanak-felujitasa

🇭🇺 3. Halad a Budapest-Pécs vasútvonal északi szakaszának fejlesztése
A fővárost és Pécset összekötő vasútvonalon dolgozik a Mészáros és Mészáros, valamint a Vasútépítők konzorciuma: jelentős szakaszon gyorsul 160 km/h-ra a vonatok sebessége.
Százhalombatta és ercsi elágazás közötti 15,7 kilométernyi pálya és a hozzá kapcsolódó létesítmények kapnak fejlesztést, melynek köszönhetően két vágányon haladhat majd közlekedés,
Ercsi és Pusztaszabolcs között pedig 12,2 kilométeren újul meg és fejlődik hasonlóan az eddig kisebb kapacitású pálya, mely a munkálatok befejeztével 160 km/h sebességgel lesz járható.

Forrás: https://magyarepitok.hu/vasutfejlesztes/2020/07/a-6-os-fout-epitkezesevel-halad-a-budapest-pecs-vasutvonal-eszaki-szakaszanak-fejlesztese-

🇭🇺 4. Lázár János: környezetkímélő módon, a vízzel takarékoskodva, hatékonyan kell öntözni. 5500 hektáron Nemzeti Öntözésfejlesztési mintaprogram indult

A térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán közzétett videóban a mezőhegyesi 8,5 milliárd forintos öntözésfejlesztési mintaprogramról árult el részleteket.

– A célunk, hogy minden magyar gazda, kicsi és nagy megismerhessen egy olyan technológiát, amivel a 21. században, környezetkímélő módon, a vízzel takarékoskodva, mégis hatékonyan tudunk majd öntözni. – emelte ki a fejlesztésről a videóban Lázár János.
Forrás: https://www.facebook.com/lazarjanosfidesz/videos/1014436059027787

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó