Nem csak a Lánchíd felújítása áll: egész Budapestet leállította a baloldal 5 évre

Utak, terek, épületek, villamossínek felújítása maradnak el Budapesten, mert a kampányban hangoztatott nagy szavak helyet Budapest mégsem "mindenkié"

Nem csak a Lánchíd felújítása áll: egész Budapestet leállította a baloldal 5 évre

A csapból is a Lánchíd körüli hírek folynak, de a helyzet ennél sokkal drámaibb: a balliberális városvezetés gyakorlatilag az összes projektet leállította, ezzel munkahelyek ezreit sodorják veszélybe, a közel kétmilliós város lakót pedig megfosztják a tisztességes életkörülmények lehetőségétől.

Kosz, hajléktalanok, bűz, gaz, szemét: ez jellemzi ma Budapest egyik legforgalmasabb közterületét, a Blaha Lujza teret.

A Blaha Lujza téren tömegével ülnek a buszmegálló és az aluljáró közelében a hajléktalanok, de van, aki állandóra ideköltözött és fényes nappal is az utcán alszik. A környék bűzlik az alkoholszagtól és a cigifüsttől, így az arra járók inkább fejüket elfordítva rohannak tovább.

2019 Márciusában számolt be arról a Magyar Nemzet, hogy megújul a Blaha, csak aztán történt valami - egy rossz döntés az októberi önkormányzati választáson.
https://magyarnemzet.hu/belfold/ujjaszuletik-a-blaha-lujza-ter-5904158/

Idézzük a cikket:
"Hamarosan teljesen újjászületik a Blaha Lujza tér, amelynek felújításával élhetőbbé szeretnék tenni a főváros kiemelt csomópontját. A kivitelezési munkálatok idén ősszel indulnak és várhatóan egy évig tartanak majd.
Ötvenöt éve ugyanúgy néz ki a Blaha Lujza tér, mint most. Ha bepozicionáljuk Budapesten, akkor azt lehet mondani, hogy a pesti oldal Széll Kálmán tere. Nemcsak a józsefvárosiaknak, hanem a többi budapestinek is fontos, hogy egy élhető, gyalogosbarát közösségi tér jöjjön létre.

Az októberi "visszavétel" után gyakorlatilag minden fejlesztés megállt. Karácsony Gergely (pontosabban Gyurcsány Ferenc) zárolta a fejlesztésekre szánt 65 milliárd forintot. A döntés indokolatlan, hiszen a városnak csak államkötvényből 180 milliárd forintnyi vagyona áll rendelkezésre és ez a pénz bármikor lehívható lenne. A balliberálisok célja nem a fejlesztés és a munkahelyteremtés, hanem munkahelyek megszűnése, a szegény, kiszolgáltatott emberek számának növekedése, az általános elégedetlenség kialakítása.

A Blaha esetében is a helyzet hasonló, mint a Lánchíd esetében: megvannak a tervek, megvan a pénz, csak ki kell írni a közbeszerzést.

65 milliárd forintot zárolt a Fővárosi Önkormányzat a költségvetéséből, emiatt több budapesti fejlesztést is el kell halasztani

A zárolt tételek a következő beruházásokat is érintik:

- A Városháza-rekonstrukció egymilliárd forintos első üteme.
- A Fővárosi Önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése (1,2 milliárd forint).
- A Blaha Lujza tér felújítása (100 millió forint).
- A Széna tér felújítása (787 millió forint), vagy csak részben valósul meg.
- Út- és hídfelújítások (2 milliárd forint), forgalomtechnikai felújítások (756 millió forint).
- Kerékpártárolók építése (300 millió forint).
- Klímavédelmi fejlesztések (470 millió forint).
- Lánchíd, Váralagút, Széchenyi téri villamos aluljáró (11,8 milliárd).

A jelek szerint nem a pénz hiányzik Budapesten, hanem a szakértelem és a tenni akarás.

Budapest mindenkié? Nem. Budapest egy szűk haveri köré, a többieknek meg bűz, kosz, szemét és napról napra romló állapotú közterek és középületek jutnak.

ADD TOVÁBB.

Forrás: https://ferencjozsef.blog.hu/2020/06/25/a_puhany_csicska_piko_sir_hogy_nincs_love_pedig_tele_a_kassza
https://bit.ly/3f5BVmN

Címkék: Budapest 

Kapcsolódó