Momentumos demokrácia csúcsra járatva: összelopkodják a borítékokat, majd kukába dobják a konzultációs íveket

Momentumos demokrácia csúcsra járatva: összelopkodják a borítékokat, majd kukába dobják a konzultációs íveket

Magát a kérdőívet elteszik, a kísérőlevelet és a borítékot mások személyes adataival kukába dobják.

Utcai kukában landolt jó néhány kitöltött nemzeti konzultációs kérdőív Debrecenben, miután egy motoros a helyi momentumosoknak átadta őket. Az esetről fotók is készültek. Ezeken az látható, hogy egy bukósisakos férfi lezárt borítékokat ad át kabátja belső zsebéből a manópárt aktivistáinak, akik szemrebbenés nélkül felbontották azokat, a kérdőíveket a kísérőlevelekkel együtt végül a motoros dobja a köztéri szemetesbe. A történtek miatt kérdőre vont momentumosok persze rendületlenül állították, hogy mindez meg sem történt, bár arról valószínűleg nem tudtak, hogy a demokrácia fellegvárából véletlenül földre pottyant momósok akciójáról képsorozat is készült.

Különös módon értelmezhetik a Momentumos aktivisták az általuk hirdetett transzparenciát, nyilván csak ezért fordulhatott elő, hogy kitöltött nemzeti konzultációs íveket tartalmazó, már lezárt borítékokat nyitogatnak fel, majd azok átolvasása után köztéri szemetesbe hajítják azokat. Valószínűleg a manópártiak is kíváncsiak arra, hogy mi a választópolgárok véleménye a kormány intézkedéseivel kapcsolatban, de talán mégsem ártana figyelni bizonyos jogszabályi normákra és a megugrani a morális minimumot – még akkor is, ha a Momentumról van szó.

Debreceni járókelők beszámolója szerint ráadásul nem véletlenül jutottak a kérdőívekhez, hanem egy motoros segítségével, aki 2020. július 4-én, a Momentum Fórum üzlet melletti standjánál adta át nekik. A különös esetet egy szemfüles debreceni lakos örökítette meg és juttatta el szerkesztőségünkhöz. A fotókon az látható, hogy egy motoros a sétálóutcára behajtva nemzeti konzultációs borítékokat húz elő belső zsebéből, majd ezeket átadja a momentumos aktivistáknak, akik miután kiszedték az íveket és a kísérőleveleleket, visszaadják azokat a férfinak. A bukósisakos, láthatósági mellényt viselő alak végül a köztéri szemetesbe helyezi az íveket, majd egy rendszám nélküli motorral távozik a helyszínről. A különös jelenetre felfigyelt jónéhány járókelő is, akik miután kiszedték a kukából leveleket, odamentek a Momentum standjához, hogy számonkérjék a látottakat.

Az aktivisták persze letagadták, hogy mindez megtörtént volna, sőt, azt hazudták, hogy nem is tudják miről van szó, a motorost sem ismerik. A kínos magyarázkodást még akkor sem hagyták abba, amikor megmutatták nekik a telefonnal készített felvételeket. A tettükért felelősséget nem vállaló manópárt infantilis személyiségjegyekkel megspékelt aktivistáinak még ekkor sem esett le, hogy lebuktak. (Egy klasszikust idézve: “Nem kicsit, nagyon.”)

A Momentum és a baloldal nem először kezd önkéntes kérdőív-gyűjtögetésbe, a magyar emberek konzultációs íveinek ellopásával, azok megsemmisítésével pedig a legalapvetőbb véleménynyilvánítási szabadságra is fittyet hánynak, ezzel bizonyítva azt, hogy a Momentum egy bolsevik párt. Jól látható az is, hogy a sorosista mikroformációnak semmi köze a demokráciához, és még távolról sem nevezhető népképviseletnek, amit eddig csináltak – szemben azzal, amit hirdetnek magukról. A debreceni eset pedig ismét iskolapéldája annak, miért is méltatlan a magyar emberek bizalmára, a magyar közéletben való szerepvállalásra a Momentum, akikről már jól tudjuk azt is, hogy kizárólag külföldi érdekeket szolgálnak.

Forrás: https://bit.ly/2C7y1Ly

Címkék: Politika 

Kapcsolódó