Dunakeszi: átadták a megújult sport-és szabadidőparkot!

Dunakeszi: átadták a megújult sport-és szabadidőparkot!

(Pest megyében élők: kövessétek a👍 Számok Pest megye 👍oldalt, mely létrejöttét a "Számok" ihlették meg, szerkesztőjét ismerjük és megbízunk benne)

A héten ünnepélyes keretek között átadták Dunakeszin a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola mellett megújult Kőrösi parkot, amely többek között a Penta Kft. által végzett felújítással sport- és szabadidőparkká nőtte ki magát. A kivitelezés tavaly júliusban vette kezdetét.

A park új utcabútorokat kapott - köztük nyolc asztalt helyeztek el két paddal, plusz tizenhárom különálló padot is telepítettek az árnyékos részek figyelembevételével.

A sétányok mellett pihenőfelületek, kültéri tornapálya, futókör, ivókút, illetve hulladéktárolók kerültek kihelyezésre.

Dióssi Csaba polgármester örömét fejezte ki, hogy a ’70-es években még KRESZ-parkként működő köztér egy igazán mai, 21. századi külsőt és funkciót kaphatott a felújítással és növénytelepítéssel, és elmondása alapján a lakótelep gyöngyszeme lett a most átadott Kőrösi park. A városvezető hozzátette azt is, hogy a város egyik fő törekvése, hogy valamennyi lakótelepet zölddé varázsoljon, hiszen ezeken a területeken van leginkább szükség ilyen felületekre. Az átadón elhangzott az is, hogy a megújult környezet az idősebb lakosok számára kikapcsolódást és természetközeliséget, a fiatalok számára pedig szórakozási és sportolási lehetőséget nyújt majd a város szívében.

A felújítás után az új funkciók mellett a régi, eredeti KRESZ-park funkcióját is sikerült megtartani, hiszen közel 300 m2-es kerékpárúton gyakorolhatják a gyerekek a biztonságos közlekedés szabályait.

Amíg az ellenzéki vezetésű önkormányzatokban, például Vácon, Szolnokon, Egerben, vagy Ferencvárosban belháborúk folynak, addig a kormánypárti települések békésen és megfontoltan fejlődnek.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/07/atadtak-dunakeszi-megujult-sport-es-szabadidoparkjat

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó