Ízekre szedtük Kálmán Olga balliberális propagandista legújabb kamuvideóját

Add tovább! (a Fidelitas esetleg elkészíthetné ennek a videós változatát is)

Ízekre szedtük Kálmán Olga balliberális propagandista legújabb kamuvideóját

A balliberális álhírgyártó propagandista Kálmán Olga, avagy Havas Henrik "mucikája"(https://youtu.be/yg-ozmUns0Q) legújabb videójában nem beszélt a családtámogatásról, az adócsökkentésekről, a munkahelyvédelemről vagy éppen a munkahelyteremtésről. Azt is homály fedi, hogy a Fővárosi Önkormányzat alkalmazásában álló, és havonta több millió közpénzből élő Kálmán Olga milyen hozzáadott értékkel bír a budapestiek számára, hiszen ő kizárólag a Fidesz lejáratásával foglalkozott eddig. A valóság őt nem érdekli, neki kizárólag a kormány hazugságokkal való lejáratása a feladata.
Ízekre szedjük legújabb videóját, de előzetesen két dolog.

‼️1. Magyarország újraindul: a kormány intézkedései járványhelyzetben – a valóság.
https://szamokadatok.hu/Post/872/Magyarorszag_ujraindul
‼️2. A baloldal teljesítménye járvány idején, és a véleményük a magyarokról (ebben még benne sincs a kamuvideójuk!)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3335953163089582
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/704667863679652

Kálmán Olga videója: https://www.facebook.com/originalkalmanolga/videos/737436410416921

Nézzük hát Olga hülyeségeit pontokba szedve!

‼️1. „Mészáros Lőrinc milliárdokat kap turizmusra” Hazugság!
Valóság: Nem igaz, hiszen a kormány nem Mészárosnak adja a pénzt, hanem 35 magyarországi meglévő szállodát fejleszt, melyek közül csak néhány tulajdonosa Mészáros Lőrinc.
Van egy turizmus ágazatunk, ami a GDP 6,8%-át, azaz 2900 milliárd forintot hoz évente. Van egy pályázat, ami segítené az ágazatot a helyreállításban, hiszen a turizmus volt az első és a legnagyobb károsultja a járványnak, gyakorlatilag megszűnt létezni 2 hónapja. Mi is ez a pénz 2900 milliárdhoz képest? 2,8%. Ha belegondolunk, hogy csak ÁFA formájában mennyi pénz jön vissza az államhoz, akkor ez nem kiadás, hanem befektetés.
https://szamokadatok.hu/Post/1205/Szallodafejlesztes_83_milliardert
https://szamokadatok.hu/Post/913/Hadhazynak_problemat_okoz_ha_a_kormany_a_turizmust_fejleszti

‼️2. „Mészáros Lőrinc 1 milliárdot kapott tanuszodára” – Hazugság.
Az 1 milliárd a beruházás teljes költsége, ennek a pénznek nagyjából 5-6%-a Mészáros cégének a haszna, melyből az ott dolgozó 25 ezer ember kap majd béremelést, új munkahelyek jönnek létre, a pénz „visszaforog” a magyar gazdaságba.
A tanuszodát pedig a gyerekeink élvezhetik, nem ez az első és nem is az utolsó ilyen beruházás! Iskolák, óvodák, bölcsődék ezrei fejlődtek az elmúlt években.
https://szamokadatok.hu/Post/1203/25000_embernek_ad_munkat_Meszaros_Lorinc
https://szamokadatok.hu/Post/1348/Nekik_ez_is_STADION_nekunk_gyermekeink_jovoje_es_egeszsege
https://szamokadatok.hu/Post/1275/2000_allami_onkormanyzati_egyhazi_illetve_hataron_tuli_ovoda_ujul_meg_vagy_epul_fel_Magyarorszagon_es_a_Karpat-medenceben_100_milliard_forint_ertekben

‼️3. 7,5 milliárd az „Orbán-rezidenciára”
Hazugság! A Budai Vár felújítása nem most indult, az erre fordított pénz rég el van különítve, a kivitelezés folyamatban van. A vár a Nemzeti Hauszmann Program keretein belül újul meg. A budai Vár Magyarország, Európa és a világ kiemelkedően értékes épített és kulturális örökségének része, a nemzet szimbolikus helyszíne, identitásunk alapköve, amelyért közös felelősséggel tartozunk.
A felújítás 10 helyszínen történik, melyek közül csak 1 épület szolgál jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetiroda székhelyéül, az nem „Orbáné”, hanem a mindenkori magyar kormányfő és apparátusának munkahelye, közvagyon. A miniszterelnököt és nemzetközi vendégeit diktátorozni pedig politikai öngyilkosság. Magyarország partneri kapcsolatokra törekszik mindenkivel, a Magyar Kormány mindannyiunk érdekében igyekszik az ország számára előnyös szerződéseket kötni, ennek része természetesen a protokoll is.
https://nemzetihauszmannprogram.hu/helyszinek

‼️4. „A pénzügyminisztérium költözése 50 milliárdba kerül”
Hazugság! A valóság az, hogy a pénzt a volt királyi pénzügyminisztérium épületének felújítására, egész pontosan az 1900-as évek eleji állapotainak visszaállítására fordították és fordítják. A kibővített és átalakított épület 800-1000 főnek szolgál majd munkahelyként, lesznek benne éttermek, könyvtár, irattár és több reprezentatív helyiség is. Tehát ez is középület, nem a pénzügyminisztérium, nem Orbán és nem Varga kapja a pénzt, hanem egy soron következő történelmi középületünk kapja vissza régi fényét. Ettől a balliberálisokat kirázza a hideg, mivel ez történelem, kultúra, magyar.

‼️5. „20 milliárd kormányzati irodabútorokra” Hazugság! A valóság ezzel szemben az, hogy a kormány nem saját részre vesz 20 milliárd forintért bútort, hanem minden olyan közintézménybe, ahol erre szükség van.
Az összeg a bútorok kiszállítását, összeszerelését és karbantartását is tartalmazza.
A bútorok közel 1000 intézménybe kerülnek (szociális intézmények, kormányhivatalok, okmányirodák, iskolák, óvodák, stb) így ezeket a bútorokat nem a „zorbán” használja majd, hanem mindenki. A balliberális propaganda-TV, az RTL klub ezzel szemben Szijjártó Péter székét mutogatta a riportban, ami már 22 év alatt 8 ciklust szolgált végig, és nem is szándékozza a miniszter lecserélni azt.
https://pestisracok.hu/szijjarto-peter-leleplezte-az-rtl-ujabb-kormany-elleni-uszitasat/

‼️6. Nőtt az államtitkárok fizetése: Hazugság! A valóság ezzel szemben az, hogy az országgyűlési képviselők fizetése nőtt, az összes képviselő fizetése, és a döntés sem most született.
Magyarország európai normákat követve bevezette azt a megoldást, hogy a képviselők tiszteletdíja a mindenkori átlagbér háromszorosa. Így van ez a többi európai országban is. (ahol alacsonyabb az alapbér, ott pótlékokkal van kompenzálva, de a végeredmény ugyanaz)
A képviselők anyagi függetlenségét a tiszteletdíj és egyéb juttatások révén az Országgyűlésről szóló törvény biztosítja.
A tárgyév március 1-jétől a következő év február végéig terjedő időszakra megállapított képviselői tiszteletdíj havonta a tárgyévet megelőző évre vonatkozó nemzetgazdasági havi átlagos bruttó kereset háromszorosának megfelelő összeg. A tiszteletdíj sávosan emelkedik attól függően, hogy a képviselő tagja valamely bizottságnak vagy betölt valamilyen parlamenti tisztséget. A képviselő közlekedéséhez üzemanyagkártyát kap, jogosult mobiltelefon-szolgáltatás igénybevételére. A Budapesten lakástulajdonnal nem rendelkező képviselőt a törvényben meghatározottak szerint lakás használata illeti meg. Az Országgyűlés Hivatalának (vidéken vagy Budapesten) megfelelően felszerelt irodát kell biztosítania a képviselők számára.
Magyarul mivel nőtt az átlagbér, ezért nőtt a tiszteletdíjuk is – automatikusan, az összes képviselőé, a baloldali képviselőké is, akik nem ellenkeztek.
https://szamokadatok.hu/Post/464/A_kepviselok_tiszteletdija

‼️7. „18 milliárd mongol vakcinagyárra” Hazugság!
Miről is van szó: 18,5 milliárdért épít vakcinagyárat Mongóliában egy magyar cég, Szijjártó egy 50 millió dolláros segélyhitelt is felajánlott.
Hazugság 1: Nem A magyar kormány fog 18,5 milliárdért építeni, hanem a magyar cég. A Kormány az Exim Bankon keresztül ehhez hitelt ajánlott fel, de jelenleg még az sem biztos, hogy erre szükség lesz.
Amikor egy külföldi cég (adott esetben a BMW) Magyarországra jön, akkor síri csend van a tekintetben, hogy ezt miért teszik. Ez rendben van, hiszen a piacgazdaságnak, a kapitalizmusnak és a globalizmusnak, amit a baloldal annyira szeret ez az egyik alappillére: Nemzeti cégek helyett multik alakulnak ki, melyek a világ számos országában hoznak létre gyárakat és telephelyeket, ezzel olcsóbb munkaerőhöz, adókedvezményekhez, csökkenő szállítási költségekhez és gyakran állami támogatásokhoz jutnak. Tehát ebben az esetben teljesen normális jelenség, ha Magyarországra jön egy külföldi cég.
https://szamokadatok.hu/Post/900/185_milliardert_epit_vakcinagyarat_Mongoliaban_egy_magyar_ceg

‼️8. „Csaknem 2 milliárd (meg 50 milliárd) vadászati kiállításra” Hazugság! A pénzt nem a kiállításra, hanem közterek, közparkok, intézmények felújítására fordítják.
A baloldal nem érti azt az egyszerű dolgot, hogy Az élet újraindulása szempontjából fontos a világszínvonalú nemzetközi rendezvények megtartása Magyarországon.
NEM a kiállítás kerül 50 milliárdba, hanem az arra való felkészülés során számos köztér, közpark, vidámpark, erdő újulnak meg, jelentősen nő a zöldterület nagysága.
Az ötven évvel ezelőtti kiállítás fő helyszíne a HUNGEXPO volt, amely 2021-re megújulva ideális színtérként szolgál majd a kiállítás fő attrakciójának szánt, grandiózus, többnyelvű, nemzetközi vendégeket a világ minden tájáról felvonultató központi kiállítás otthonául. A vásárközpont Budapest szívétől 5 kilométerre, a repülőtértől 15 kilométerre található, több mint 35 hektáron, parkos környezetben, ahol a kiállítási felület meghaladja az 55 ezer négyzetmétert.
A HUNGEXPO környezete megújul, jelentősen megnő a zöld terület nagysága. Elsőként a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus látogatóit fogadja majd a korszerű, egyben a jelenleginél számottevően zöldebb terület. A fejlesztések okán a HUNGEXPO a világkiállítás után is képes lesz hasonlóan nagy presztízsű, nemzetközi rendezvények lebonyolítására.
A világkiállítás fő rendezvénye a többnyelvű központi magyar tárlat. A kiállításon való hivatalos részvételre Magyarország meghívását elfogadó külföldi országok saját standokkal mutatkozhatnak be. Az itt bemutatott kiállítási anyagok nagy része különböző múzeumokban talál majd otthonra a rendezvényt követően. A kiállítás 2021. szeptember 25. és október 14. között várja a hazai és nemzetközi érdeklődőket.
Budapesten kiemelt helyszín lesz a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely már az 1971-es rendezvényen is fontos színtér volt. A régi Vidámpark helyén 2021-re felépülő Pannon Parkban, a már javában készülő biodómban bemutatandó élővilág mellett a Kárpát-medence élővilágát, jellegzetes állatfajait bemutató, felújított kifutók is várják a látogatókat. Budapesten mindemellett a Városligetben, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban, a Műcsarnokban, a Művészetek Palotájában, a Magyar Állami Operaházban és a Zeneakadémián is lesznek kulturális, illetve szakmai események.
https://onewithnature2021.org/helyszinek

‼️9. „1 milliárd korcsolyapálya építésre.” – Bár a DK-s propagandista szövegéből nem derül ki mire gondolt, valószínűleg a bajai hírrel kapcsolatosan hazudott egy jót.
Baján épülhet egy jégcsarnok, fontos fejlesztésnek minősítették a képviselők a jégcsarnok megépítését, ám a helyszín egyelőre bizonytalan.

A bajai képviselő-testület június 30-i ülésén tárgyalt a beruházásról. Nyirati Klára polgármester felhívta a figyelmet: a városnak területet kell biztosítani a fontos fejlesztéshez. A pályázat 30% önerőt tartalmaz, de a támogatási igazolás kiállítását követően igényt nyújthat be a Balu-T Sportegyesület az MJSZ felé 100%-os TAO támogatásra. – Télen bajai iskolások ezrei tanulnak meg korcsolyázni. A beruházás nem kerül pénzbe a város számára, miközben tavasztól őszig olyan rendezvényeket is meg lehetne itt szervezni, mint például a DJ Fesztivál. Ugyanakkor más helyszín felkínálására is van lehetőség.
A testület megosztott volt a helyszínt illetően, többen ellenezték a Petőfi-sziget további beépítését. A jégcsarnok felépítését támogatják, de más helyszínt keresnek a fejlesztéshez.
Kósa Lajos debreceni, jelenleg Budapesten dolgozik, így biztosan nem ő lesz a bajai tervezett jégcsarnok fő haszonélvezője, hanem a bajai gyerekek.
https://baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/11362-jegcsarnok-epul-de-hol

‼️10. A miniszterelnök napi 200 millió forintot „tapsolt el” sportberuházásokra. Hazugság!
A valóság ezzel szemben az, hogy egyrészt ez egy bekiabált szám, semmivel sem támasztja alá, másrészt nem a miniszterelnök „tapsolja el” a pénzt, hanem a korábban elindított, elfogadott, és folyamatban lévő beruházások a válság ellenére sem állnak le. Nem úgy, mint a balliberális városokban, ahol a fejlesztéseket leállítják, a pénzt meg szétosztják a haverok között. Ott a lakosságnak adóemelés, elvonás és elbocsátás jut, a haveri cégeknek meg milliárdok.
Nem csak a sport fejlődik, hanem minden (pl. óvodák, kórházak, utak, bölcsődék, iskolák)

‼️11. Belgrád-Budapest vasútvonal: Nem értjük, miért okoz problémát a balliberális propagandistáknak az infrastruktúra, a nemzetközi logisztika fejlesztése. Bizonyára nekik egy szegény országra, munkanélküli emberekre van szükségük, mivel csak őket tudják megvásárolni egy zsák krumpliért. A nagy károgásban elfelejtik, hogy a forgalom Budapest és Belgrád között ma is megy, csak közúton: kamionok ezrei károsítják a levegőt naponta, miközben a vasúti közlekedés fejlesztése a gazdaságossága mellett még környezetbarát is.
A 152 kilométeres magyar pályaszakasz kivitelezése elrajtolt.
Magyarország a tervek szerint a térség logisztikai központjává válhat a Budapest-Belgrád vasút felépítésével, melyről ma írta alá a megállapodást Varga Mihály pénzügyminiszter. Az akár 750 méter hosszú tehervonatoknak közlekedését is lehetővé tevő projekt a kínai befektetésekkel kedvező helyzetbe hozott görög Píreusz kikötőjéhez jelent távlati kapcsolatot a magyar fővároson keresztül Európának.
https://magyarepitok.hu/vasutfejlesztes/2020/04/alairtak-a-szerzodest-megkezdodik-a-budapest-belgrad-vasutvonal-epitkezese

‼️12. "6 milliárd propagandára":
Hazugság! A kormány tájékoztatási kötelezettségének tesz eleget.
A balliberálisok korábban azt is hazudták, hogy a Magyarország Kormánya 2020-ban 150 milliárd forintot költ - ahogy ők fogalmaznak - "propagandára", és ez szerintük családonként 75.000 forintos költség. A Momentum szerint Magyarországon az ő számításuk szerint 2.000.000 család van, holott a KSH jelentése alapján 4.004.823 háztartás van hazánkban. Nem tudni, hogy a Momentum mit tekint családnak. Valahol mindannyian rokonok vagyunk, de nem érdemes visszamenni az Árpád-házig. Szerintünk családnak az egy háztartásban rokoni kapcsolatban élőket kell tekinteni az ilyen számításoknál.
A valóság ezzel szemben az, hogy a kormány 50 milliárd forintos keretmegállapodást kötött kommunikációs költségre, hiszen nem is tehet mást - tájékoztatási kötelezettsége van.
Az elmúlt 4 év alatt a kommunikációs költség 190.000 milliárd forintot tett ki, ami évi 47,5 milliárdot jelent.
Ezt, és az inflációt alapul véve az új 50 milliárdos keretszerződés reálisnak tűnik. Ha elosztjuk a Magyarországon élő magyarok számával ezt a költséget, akkor ez fejenként 4.846 forintra jön ki, 9,8 millió fővel számolva, ami nagyjából két pizza ára éves szinten.

Ha Kálmán Olga szerint a kormány 4 hónap alatt 6 milliárdot költött „propagandára”, akkor a kormány az eddigi ezirányú kiadásaihoz képest igen takarékos volt, mert ez éves szinten 18 milliárdot jelent a korábbi 4735 milliárdhoz képest.
https://szamokadatok.hu/Post/438/Ujabb_Momentumos_hazugsag

Azt már csak mellékesen említsük meg, hogy az általa kifogásolt beruházások emberek SZÁZEZREINEK adnak munkát, fizetést és biztos megélhetést.

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés  Média  Megélhetés 

Kapcsolódó