Amikor lecsap a karma... 20 millióra büntette az balliberális propagandisztikus RTL-t a versenyhivatal

Amikor lecsap a karma... 20 millióra büntette az balliberális propagandisztikus RTL-t a versenyhivatal

Az összeget keveselljük, a büntetés tényét üdvözöljük. Ne gondolja egy ilyen szenny-TV, hogy bármit megtehet, és a bolondját járathatja a hatósággal.

Eljárás elhúzása és tényállás feltárásának akadályozása miatt büntették meg.
Az ügy 2016-ban kezdődött, amikor a médiatanács nem járult hozzá, hogy az M-RTL megszerezze a Central Digitális Média Kft.-t. A tranzakciót emiatt a versenyhivatal megtiltotta, de a Kúria felülvizsgálatának eredményeként új eljárást kellett indítania. Az új vizsgálat során hívta fel a GVH az M-RTL-t, hogy mutassa be az aktuális piaci adatokat és a tranzakció jelen körülmények közötti kereteit.

Az M-RTL 2020 áprilisában a Covid-19 járványra hivatkozva kérte a GVH által szabott adatszolgáltatási határidő 45 nappal történő meghosszabbítását május végéig. A hivatal hozzájárult a vállalkozás kérelméhez.

Ennek ellenére az M-RTL május végi beadványában nem szolgáltatta a kért piaci adatokat, arra hivatkozva, hogy nem ért egyet a GVH gyakorlatával, azonban más módon sem adta meg ezeket az adatokat. Továbbá egymásnak ellentmondó információkat közölt a tranzakció tárgyát illetően
- tudatta a versenyhivatal.
A GVH a televíziós társaság adatszolgáltatásának ellentmondásossága miatt nem tudott intézkedni a médiatanács ilyenkor kötelező megkereséséről – írták.

Mivel az M-RTL magatartása miatt további eljárási cselekmények foganatosítása vált szükségessé, ezért az eljárás elhúzása és a tényállás feltárásának akadályozása miatt 20 millió forint eljárási bírságot szabott ki a versenyhivatal – áll a közleményben.

Forrás: https://888.hu/ketharmad/20-milliora-buntette-az-rtl-t-a-versenyhivatal-4258708/?

Címkék: Bűnözés  Média 

Kapcsolódó