Szabó Tímea tájékozatlanságáról tett tanúbizonyságot

Újra

Szabó Tímea tájékozatlanságáról tett tanúbizonyságot

‼️ "Dr Németh Athina" Parlamenti szócsöve, Szabó Tímea kinyitotta a száját, és ismét hazudott. 130 ezer helyett 500 ezer munkahelyét elvesztett emberről beszélt, ami hazugság.

ORBÁN VIKTOR SZABÓ TÍMEÁNAK: „EZZEL TÁJÉKOZATLANSÁGRÓL TESZ TANÚBIZONYSÁGOT”

A vasúti mellékvonalakról, a munkanélküliekről, az egészségügyről is szó volt hétfőn az azonnali kérdések között az Országgyűlésben.

Szabó Tímea (Párbeszéd) arról beszélt, hogy a járvány alatt csaknem félmillió ember vesztette el állását vagy csökkent a bére, de közben a kormány szórja a pénzt a „haveroknak”. Azt kérdezte, igénybe vette-e Mészáros Lőrinc szállodalánca a kormányzati bértámogatást, mielőtt elbocsátotta volna munkavállalóit.

Kijelentette: százezrek kerültek utcára, de a kormány még azt sem köti ki az „oligarcháknak”, hogy megtartsák a munkavállalóikat.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a munkahelymegtartó támogatásoknál mindegy, ki kapja azt.

Közölte: nem helyes a munkanélküliség kérdésében összevissza beszélni, és azt állítani, hogy félmillió ember vesztette el a munkáját, tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot.

A járvány kitörése előtt 4,5 millió ember dolgozott, most 4 millió 370 ezer, vagyis 130 ezerrel kevesebben – mutatott rá.

Megerősítette: amennyi munkahelyet a járvány megszüntetett, annyit teremtenek.

Szabó Tímea közölte: 130 ezer regisztrált munkanélküli van, de többeknek csökkent a fizetése, vagy fizetés nélküli szabadságra kényszerültek.

Igazságos-e a Mészáros Lőrinc által kapott 187 milliárd forint a jelenlegi helyzetben? – firtatta a képviselő.

A miniszterelnök azt mondta: összekeverni a pénzügyi támogatást a közbeszerzéssel politikai iskolázatlanságra utal.

Ő azzal a címmel kapott kérdést a képviselőtől, hogy Mi folyik itt? – idézte fel, azt kérve a politikustól, hogy legközelebb mondja el, mire kíváncsi konkrétan, és akkor szívesen ad választ.

Forrás: https://demokrata.hu/magyarorszag/orban-viktor-szabo-timeanak-ezzel-tajekozatlansagrol-tesz-tanubizonysagot-262138/

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó