Gyurcsány bekattant: Az elmúlt 30 évben nem ártott még politikai erő annyit a szabad nemzetnek, mint önök (videóval)

Gyurcsány bekattant: Az elmúlt 30 évben nem ártott még politikai erő annyit a szabad nemzetnek, mint önök (videóval)

A DK elnöke megint erős beszédet mondott, bár nem tudjuk miről beszélhetett…

“Tudom én, hogy önök a nemzet fogalmával kelnek és fekszenek, érteni is vélem. De amikor a nemzet magasztos ügye a hatalmi politika silány eszközözévé válik, akkor az önmagában a nemzet megrablása és csalás”- mondta Gyurcsány.

“Önök nacionalisáták és nem patrióták”- szólította meg a Fideszt Gyurcsány, megjegyezve, hogy a jobboldali nacionalizmus nem egyenlő a közös nemzeti gondolattal.

“A közös nemzeti gondolat nem azonos a határon túl, más állam területén élő, magyar nemzetiségnek adandó váalsztójoggal, akkor sem, ha önök ezt mondják”
– jelentette ki Gyurcsány.

A politikus szerint az ország akkor volt sikeres, amikor képes volt az európai ügyhöz tartozni, Rómánál kezdve.

“Önök 2010 óta folytatólagosan, előre megszervezetten, szerintem bűnszövetkezetben ölik ezt az európai gondolatot”- mondja hevesen a DK elnöke.​

Gyurcsány felszólalása alatt érdemes Németh Szilárd mimikáira figyelni: https://vk.com/video-164595398_456239272

Gyurcsány Ferenc felszólalására Dömötör Csaba államtitkár reagált a kormány részéről. Dömötör Csaba leszögezte, hogy

a konzervatív és a nemzeti politika meghatározását nem Gyurcsány Ferencre bíznák.

Majd megjegyezte, hogy őt is furdalná a lelkiismeret, hogyha számtalan alkalommal nekiment volna a határon túli magyarságnak. Ha komolyan gondolná a nemzet erősítését, akkor nem lövetett volna azokra, akik másképp gondolkodnak, békésen tüntetnek. Illetve, ha komolyan gondolná a nemzeti politikát, akkor nem azért kampányolnának, hogy Brüsszel erősebb jogköröket kapjon a nemzeti jogok rovására – húzta alá az államtitkár.

Dömötör Csaba elmondta, hogy jelenleg is benne van az ország egy válságban, és ezt össze lehet hasonlítani a 2008-as eseményekkel, amikor

Gyurcsány Ferenc kormánya számára a válságkezelési mutatvány abból állt, hogy tönkrevertek egy gazdaságot.

Majd a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt a kérdést tette fel a DK frakcióvezetőjének, hogy hol volt belőlük a szociális érzékenység, mikor a bankokat mentették, és nem a bajbajutottakat.

Forrás: https://vadhajtasok.hu/2020/06/29/gyurcsany-bekattant-az-elmult-30-evben-nem-artott-meg-politikai-ero-annyit-a-szabad-nemzetnek-mint-onok

Címkék: Politika 

Kapcsolódó