Köszönjük Mészáros Lőrincnek, hogy felújította az Erzsébet-táborokat!

Köszönjük Mészáros Lőrincnek, hogy felújította az Erzsébet-táborokat!

Gyermekeink tisztességes körülmények között táborozhatnak, mindezt szinte ingyenesen. Nem csoda, hogy a baloldal folyamatosan támadja érte a Kormányt és Mészáros Lőrincet, az intézkedés családbarát, a gyerekek érdekeit szolgálja, és nemzeti jelentőségű, és ezek az értékek ellentétesek a balliberális értékekkel. A DK-s mocskolódás (link) a cikk végén lesz, csak erős idegzetűeknek.

Az ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány valósít meg ötödik éve. Az Alapítvány Magyarország Kormányának támogatásával számos tábort szervez és megannyi gyermekprogramról gondoskodik egész évben. Alapértelmezetten a Balaton-partján több ezren vakációzhatnak egy időben, míg több tízezer diák nyári programjairól és étkezéséről közvetlenül a lakóhelyen, a Napközi Erzsébet-táborok által gondoskodik az Alapítvány. A nyári táborok mellett ottalvós osztálykirándulásokon, továbbá karácsonyi eseményeken is részt vehetnek a gyermekek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben ez a szám már meghaladta a 100 ezret, 2018-ban több mint 126 ezerre emelkedett a résztvevők száma, 2019-ben pedig összesen mintegy 130 ezres összlétszámról beszélhetünk.Az Alapítvány hosszú távú koncepció mentén szervezi a táborokat és a programokat, amelyek jellemzően a tulajdonában lévő zánkai és fonyódligeti táborhelyeken valósulnak meg.

Minden eddiginél több, százezer gyermek vehet részt idén a napközis Erzsébet-táborokban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin azt mondta, hogy
a napközis táborokat júliusban és augusztusban tartják,
június 26-ig pedig az iskoláknak kell biztosítaniuk a gyermekek felügyeletét. A táborokban figyelemmel lesznek az aktuális járványügyi helyzetre, és gondoskodnak róla, hogy a körülmények a lehető legbiztonságosabbak legyenek - emelte ki.

Hangsúlyozta, hogy a szinte ingyenes, napi 100 forintba kerülő táborokban nemcsak a gyermekek felügyeletét biztosítják, hanem - például sporttevékenységekkel, kulturális programokkal, kézműves foglalkozásokkal - a tartalmas kikapcsolódást és a napi négy étkezést is.

Az államtitkár kitér arra is, hogy
az ottalvós táborokat felújítják, így jövőre mintegy duplájára nő a férőhelyek száma.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke arról beszélt: idén nyolc turnusban kétszer annyi gyerek vehet részt a napközis táborokban, mint tavaly.

A felhívások a héten jelennek meg, jelentkezni az iskolákon keresztül június 16-ig lehet - ismertette.
Tudatta: egy csoportban húsz gyermek lesz, túljelentkezés esetén rászorultság alapján választják ki a résztvevőket. Az elnök szerint azonban a százezres létszám lehetővé teszi, hogy minden olyan gyermeknek legyen hely, aki szeretne részt venni a táborban.

Forrás: Erzsébet Táborok
http://erzsebettaborok.hu/rolunk/
https://www.origo.hu/itthon/20200603-minden-eddiginel-tobb-gyermek-vehet-resz-a-napkozis-erzsebettaborokban.html
https://www.facebook.com/dk365/videos/847486512444835

Címkék: Család  Fejlődés 

Kapcsolódó