Nekik ez is „STADION” – nekünk gyermekeink jövője és egészsége

Nekik ez is „STADION” – nekünk gyermekeink jövője és egészsége

🇭🇺 Iskolafejlesztés – amilyet még sosem láttunk! (+interaktív térkép, képek)

Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program

A kormány 2014-ben döntött a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program elindításáról. Az a cél, hogy olyan európai színvonalú tornatermek, tantermek és tanuszodák épüljenek, amelyek hosszú távon szolgálják a fiatalok fejlődését elősegítve így az adott település köznevelési feladatainak ellátását.

Nyolcszáz iskolában történtek fejlesztések, összesen 51 tanuszoda, 47 tornaterem, 44 tanterem, 15 teljesen új iskola épült, a budapesti agglomerációban 16 további iskola fejlesztése van folyamatban.

Jelentős digitális fejlesztések is zajlanak: szélessávú, biztonságos wifi-hálózat épült ki az iskolákban, valamint 100 ezer informatikai eszközt szereztünk be a tanulóknak és a pedagógusoknak. A szülők terheinek csökkentésére is jelentős támogatásokat nyújtanak. mára már minden általános és középiskolás diák ingyen kapja a tankönyvet. Több mint fél millió gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen. Ingyenes a nyelvvizsga és a középiskolásoknak az 2021-es évtől ingyenes külföldi nyelvtanulásra is lehetőségük lesz.

A pedagógus-béremelés vonzóbbá tette az életpályát, és emellett ösztöndíjak segítik a pedagóguspályára készülő fiatalokat. Még a nyári szünetben megérkezik a tanárok emelt fizetése. Augusztusban kapják meg a pedagógusok a korábban bejelentett 10 százalékos emelést. 2019-ben már 355 milliárd forinttal költöttek többet pedagógusbérekre, mint 2010-ben.

A mellékelt képen 6 település tornaterme vagy tanuszodája látható, a forrásnál megjelölt interaktív térképen az összes létesítmény megtekinthető. Külön figyelmükbe ajánljuk a „kivéreztetett Budapestet” A képen Kemecse, Csenger, Kőszeg, Sárrétudvari, Jászfelsőszentgyörgy és Törökszetmiklós létesítményei.

Forrás:
http://mnsk.shared.webpartners.eu/letesitmenykereso
https://www.origo.hu/itthon/20191122-emmi-tobb-tamogatas-az-iskolak-fejlesztesere-a-pedagogusok-berere-a-diakok-es-szuleik-tamogatasara.html
https://www.origo.hu/itthon/20200623-augusztusban-megkapjak-a-pedagogusok-a-10-szazalekos-emelest.html

Címkék: Oktatás 

Kapcsolódó