Pontot teszünk a „Tarlósnak volt 9 éve” mantrázás végére

Pontot teszünk a „Tarlósnak volt 9 éve” mantrázás végére

Itt van a teljes, hivatalos projektlista dátumokkal, részletekkel, összegekkel, forrásokkal.
Lista: https://budapest.hu/Documents/projektekegyseges.pdf

Folyamatosan azt halljuk a balliberális politikusoktól, álhírgyártó médiájuktól és az általuk megtévesztett szimpatizánsaiktól, hogy Tarlós István nem csinált semmit 9 évig, a Lánchidat ő is felújíthatta volna.

Nos azon túl, hogy Tarlós István a várost 2010-ben 271 milliárd forint adóssággal vette át, a BKV-t 80 milliárd adóssággal vette át, örökölt egy befejezetlen és korrupciós botrányokkal és százmilliárdos sikkasztásokkal teli 4-es metrót, Tarlós 9 év alatt több, mint 170 projektet vitt végig és valósított meg.
Ez átlagosan évente közel 19 projektet jelent, ami havi átlagosan 1,6 projektet jelent.

ha így nézzük, Karácsony Gergelyéknek már legalább 12 projektet végig kellett volna vinniük, de mint látjuk a másra mutogatás, az elvonások, az elbocsátások és az áremelések mellett nem csinálnak semmit.

8 hónap sem volt elég arra, hogy egy korábban egyszer már kiírt (és így minden szükséges dokumentációval rendelkező) közbeszerzést kiírjanak.

Akik azt mondják ezen túl, hogy „Tarlós miért nem csinálta meg”, osszátok meg vele ezt a listát. Talán lesz köztük pár ember, aki megérti, hogy ekkora adósságokkal szó sem lehetett 2014-ig semmilyen további kötelezettség vállalásáról, utána pedig priorizálni kellett, az M3 metró életveszélyes volt, szinte naponta gyulladt ki valamelyik szerelvény, a BKV járművek cseréje sem várhatott, mert a buszok is folyamatosan kigyulladtak és lerobbantak, és még lehetne sorolni az akkori időben fontosabbnak minősített fejlesztéseket. Tarlós a Lánchidat is előkészítette, ott van a pénz, az engedélyes tervek és a közbeszerzési dokumentáció.

Karácsony Gergelynek meg azt üzenjük, hogy „picsogás” helyett ideje lenne elkezdeni dolgozni.

Forrás: https://budapest.hu/Documents/projektekegyseges.pdf

(Ha esetleg Karácsonyék törlik a dokumentumot a budapest.hu-ról, ide lementettük: https://szamokadatok.hu/download/projektekegyseges.pdf)

Címkék: Budapest 

Kapcsolódó