Minél nagyobb a baj, a baloldal annál jobban lehúzza az embereket

Minél nagyobb a baj, a baloldal annál jobban lehúzza az embereket

Miközben a fideszes városok támogatják a lakosságot, elengedik az adókat (pl. Győrben a garázsadót), de legalább nem emelik a díjakat, Budapesten brutálisan emelik a parkolás árát. Karácsony Gergely és baráti köre a bajba jutott magyarokon akar nyerészkedni, őket nem érdekli, hogy sokak számára az autó nem luxus, hanem munkaeszköz.

Drágul a parkolás Budapesten

Szerdai ülésén döntött arról a fővárosi önkormányzat, hogy augusztus 1-től számos díjzónában emelkednek a parkolási díjak. Emellett bővülhet a parkolási zóna Zuglóban, a XII. és a XIII. kerületben.

A parkolási rendelet módosításáról döntött szerda délután a fővárosi közgyűlés. Eszerint négy kerületben, a II., a XII., a XIII. és a XIV. kerület egyes parkolási zónáiban eggyel drágábbra ugranak a díjtételek.

A fővárosi parkolási rendszerben ötféle díjtétel van (175, 265, 350, 440, 525 forint óránként), és attól függően alkalmazzák, hogy az adott parkolási zónában milyen sokan akarnak parkolni, vagy mennyire akarják megóvni a parkoló autóktól. Az V. kerületben a legdrágább parkolás, és ahogy haladunk kifelé, úgy lesznek alacsonyabbak az óránkénti díjtételek. Ez a rendszer lehetőséget ad arra is, hogy a parkolási díjakat úgy emeljék az egyes zónákban, hogy a rendeletben rögzített díjtételek nem emelkednek, csak a zónában ugrik egyet a díjtétel-besorolás. Ez történik most.

magyarul nagyjából 30%-os díjemelés következik.
Budapest a haveroké!

Forrás: https://index.hu/belfold/2020/06/24/dragulhat_a_parkolas_budapesten/

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Kapcsolódó