Cégvezetéstől eltiltott személy ad tanácsokat a Momentumnak Gödön

Ezek az emberek tiltakoztak a Samsung-beruházás kormányzati irányítás alá vonásával kapcsolatosan

Cégvezetéstől eltiltott személy ad tanácsokat a Momentumnak Gödön

Túl nagy teret nyert a momentumos városvezetés a pandémia alatt. Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere a veszélyhelyzet alatt kiépítette saját bázisát – állítják a belső ellenzék tagjai és a város azon polgárai, akik rálátnak a városvezető ügyeire. Az adatok bizonyítják: nagyon is élt a pandémia miatt megkapott egyszemélyi hatalommal – az egyes döntéseit vitatók szerint időnként vissza is élt e hatalmával. Szerintük egy normális településen nem lehetne szakmai előadó egy cégvezetéstől eltiltott személy.

A számok mutatják, Balogh Csaba gödi polgármester nem sokat tétovázott, ha dönteni kellett, hiszen a veszélyhelyzet 70 munkanapja alatt 69 határozatot és 12 rendeletet fogadott el. Azaz minden egyes munkanapra több mint egy jutott. Ezek többsége azonban nem függött össze a veszélyhelyzet elhárításával – mondják a momentumos politikus kritikusai. Mindenesetre több jel is arra mutat, hogy Baloghnak maradt ideje arra is, hogy momentumos szövetségeseit helyzetbe hozza.

Korábban írtunk arról, hogy a pandémia alatt a Welsz Tamás-féle Sólyom Airwaysben egykor feltűnő Lucsik Jánoshoz köthető Iglu Ltp Kft.-vel kötött önhatalmúlag szaktanácsadói szerződést Balogh Csaba polgármester. Annak ellenére tette ezt, hogy az önkormányzati testület többsége is ellenezte a megállapodást, a pénzügyi bizottság pedig nem döntött az előterjesztésről. Információnk szerint Balogh döntését a Momentum külsős bizottsági tagja erősítette, aki személyes ismerőse Lucsiknak. Balogh Csaba, aki pedig egy netes interjúja szerint azt sem tudja, hogy ki volt Welsz Tamás, mi volt a Sólyom Airways-botrány, maximálisan megbízik Lucsik Jánosban. A jelek szerint az sem zavarja, hogy Lucsik a cégbírósági adatrok szerint 2018. 04.13-tól 2023. 10.02-ig eltiltás hatálya alatt áll, azaz eltiltották a cégvezetéstől. Többtucatnyi hozzá kapcsolódó cégből jó tucatnyi ugyanis becsődölt. Balogh Csaba mégis Lucsik Jánossal tart közösen előadást egy önkormányzati vállalkozói fórumon.
A cégvezetéstől eltiltott személy ad tanácsokat gödi cégeknek

Egy normális településen nem lehetne szakmai előadó egy cégvezetéstől eltiltott személy, csak Gödön – mondják a momentumos polgármester tevékenységét élesen bírálók.

Balogh Csaba megosztó és erősen megkérdőjelezhető tevékenységét jellemzi, hogy a veszélyhelyzet alatt egyik első intézkedéseként egy személyben módosította a képviselő-testület egyik pályázati kiírását, két nappal az arról szóló testületi ülés után. Ellenzéke szerint mivel a polgármester az elfogadott határozatában a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. XXXIII. tv. kötelező rendelkezéseit figyelmen kívül hagyta, ennek következtében az általa május 15-én kinevezett Gödi Településellátó Szervezet új igazgatója nem tölthetné be a vezetői beosztást. Másrészt az állítólag formai hibás pályázatot is el kellett volna utasítani, arról nem is szólva, hogy Balogh Csaba olyan kinevezésről döntött, amelyet a törvény a képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe utal, és ezt még a veszélyhelyzet sem írta felül. Ráadásul a sürgős döntésre azért sem volt szükség, mert a jelenlegi vezető megbízatása 2020 novemberéig szólt.

Akkor mégis mi motiválhatta a hataloméhes Balogh Csabát erre a cselekedetre? – teszik fel a kérdést a momentumos városvezető tetteit elfogadni nem tudók. A bírálók úgy látják, ebben a momentumos gödi rendszerben a polgármester szerint nincs szükség már sem a szövetséges pártok képviselőire, sem alpolgármesterekre, sem pedig a fideszes ellenzékre.
Vállalkozói fórum Gödön

Július 2-án Gazdasági partnerséggel Göd fejlődéséért címmel a polgármesteri hivatal adóosztályának vezetője és Lucsik János közbeszerzési tanácsadó tart fórumot. A cégvezetéstől öt évre eltiltott Lucsik – egyebek mellett – a beszerzési, illetve közbeszerzési eljárásokat taglalja, a konzorcium fogalmát fogalmazza meg és az alvállalkozók bevonásának titkairól rántja le a leplet.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/cegvezetestol-eltiltott-szemely-ad-tanacsokat-a-godi-cegeknek-8277756/
https://szamokadatok.hu/Post/823/God_-_kulonleges_gazdasagi_ovezethttps://szamokadatok.hu/Post/1175/God_momentumos_polgarmestere_most_epp_179_millios_kart_okoz_a_varosnak
https://szamokadatok.hu/Post/1314/Furdostop_Godon_a_momentumos_polgarmester_miatt

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó