Az index annyira független, hogy a DK börtönnel fenyegeti a tulajdonosokat a cég belső döntései miatt

Az index annyira független, hogy a DK börtönnel fenyegeti a tulajdonosokat a cég belső döntései miatt

Megismételjük: A DK BÖRTÖNNEL FENYEGETI EGY CÉG TULAJDONOSAIT BELSŐ DÖNTÉSEIK MIATT:

‼️ Feladat: Számoljátok össze hányszor hangzott el a "független" szó a DK videójában (link a cikk végén!)

A DK megfenyegette az Index vezetését: Ne higgyék, hogy ezt szabadon meg fogják úszni!

Kirúgták a főszerkesztőt az igazgatótanácsból, de főszerkesztőként a helyén maradt.

Hétfő délelőtt rendkívüli állománygyűlést tartottak az Index.hu óbudai szerkesztőségében.

A céget tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László itt tájékoztatta az újságírókat az elmúlt napok eseményei nyomán kialakult helyzetről. Bodolain és a szerkesztőség tagjain kívül még Pusztay András vezérigazgató volt jelen.

Az ülésre azután került sor, hogy a szerkesztőség egységesen azt hazudta, hogy fenyegetik őket, a cég igazgatósága elé került javaslat miatt, ami átalakította volna a lap működését, és lényegében külső cégekbe szervezte volna ki a rovatokat. Át is állították az Index függetlenségét jelző mutatót a szabadindex.eu oldalon.

Bodolai bejelentette azt is, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát megszünteti, mert belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé. A főszerkesztői posztról nem mentette fel.

Mint ismert, az Index.hu főszerkesztője vasárnap írt közleményében jelentette be: veszélyben érzi a lap függetlenségét. A szolgálati közleményhez Magyarország legnagyobb álhírgyár munkatársai is csatlakoztak.

Dull Szabolcs szerint az Index vezetésével olyan átalakítási tervet közöltek, amely értelmében a szerkesztőség bizonyos részeit külsős cégekbe szerveznék ki. Ez alapjaiban változtatná meg a lapot a főszerkesztő szerint. Az ügyben megszólalt a legnagyobb ellenzéki párt is, a Degenerált Koalíció.

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője hétfői videójában párhuzamot vont a Népszabadság négy évvel ezelőtti megszűnésével.

„Üzenni szeretnénk az Index mögött álló üzletembereknek, tanácsadóknak és háttérembereknek, többek között Vaszily Miklósnak és Gerényi Gábornak. Ne higgyék, hogy ezt szabadon meg fogják úszni! Ne higgyék, hogy amikor ez a bűnszervezet elbukik, akkor ők nem fognak a vádlottak padján ülni” – mondta Barkóczi.

Forrás: https://vadhajtasok.hu/2020/06/22/a-dk-megfenyegette-az-index-vezeteset-ne-higgyek-hogy-ezt-szabadon-meg-fogjak-uszni
DK fenyegető videó: https://www.facebook.com/dk365/videos/983351238734766

Címkék: Politika 

Kapcsolódó