2000 állami, önkormányzati, egyházi, illetve határon túli óvoda újul meg vagy épül fel Magyarországon és a Kárpát-medencében 100 milliárd forint értékben

2000 állami, önkormányzati, egyházi, illetve határon túli óvoda újul meg vagy épül fel Magyarországon és a Kárpát-medencében 100 milliárd forint értékben

A nemzeti kormány nem betelepítéssel, hanem a magyar családok támogatásával kívánja megoldani a demográfiai problémákat. A megfelelő óvodai és bölcsődei infrastruktúra nélkülözhetetlen része a rendszernek. Ez a helyes irány, ezért támogatjuk Magyarország Kormánya ez irányú törekvéseit.

A kormány családpolitikájának köszönhetően közel 20.000 óvodai férőhellyel, 19.000 bölcsődei férőhellyel és 1200 óvónővel van ma több Magyarországon, mint 2010-ben. A Kormány eddig 240 új óvodát épített és már több, mint 1000 óvodát újított fel

A működtetési támogatás a jelenlegi egy főre jutó 81 700 forintról 97 700 forintra emelkedett, 3 milliárd forint állt rendelkezésre eszközbeszerzésekre 2019-ben, idén 4,5 milliárd forinttal több támogatást biztosít a kormány az óvodáknak.

A képen Dunakeszi hamarosan átadásra kerülő új óvodája látható, melyről Tuzson Bence számolt be Facebook oldalán, idézzük:

"Nemsokára elkészül Dunakeszin az új óvoda és szeptemberben már birtokba is vehetik a gyerekek!
Fontosnak tartom, hogy a választókerületemben olyan beruházások valósuljanak meg, amikre az embereknek szüksége van, amik a mindennapi életet könnyebbé teszik! #kepviseloimunkam"

🇭🇺 A következő években folytatódnak a fejlesztések:
Ötvenmilliárdból épülnek iskolák, uszodák, tornacsarnokok

Ötvenmilliárd forintból épülhetnek köznevelési intézmények és iskolai sportlétesítmények Magyarországon a következő években – jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban, miután aláírta az erről szóló hitelszerződést az Európa Tanács Fejlesztési Bankkal (CEB).

Az alacsony kamatozású és hosszú lejáratú hitelből iskolák, sportcsarnokok, tornatermek, valamint uszodák épülhetnek és újulhatnak meg. A fejlesztések közel 10 ezer fiatal oktatását és sportolását támogatják.

A Pénzügyminisztérium keddi közleményében Varga Mihály ismertette, Magyarország 2016-ban kötött először az oktatási intézmények fejlesztéséről szóló hitelszerződést az Európa Tanács Fejlesztési Bankkal, valamint az Európai Beruházási Bankkal 15-15 milliárd forint értékben. Magyarország eredményesen valósította meg ezeket a beruházásokat, több mint 80 oktatási intézmény újult meg és mintegy 50 sportlétesítmény épült.

Magyarország számára előnyös, ha folytatja a programot, ennek megfelelően már idén januárban 50 milliárd forint összértékű hitelszerződés született az Európai Beruházási Bankkal. Ennek a következő állomása a CEB-bel most aláírt szintén 50 milliárd forint összegű hitelszerződés. Ebből 8 iskola, 16 osztályterem, 20 tornacsarnok, 26 tanmedence, és 17 kézilabdacsarnok épül, a források felhasználása folyamatos.

A CEB a strasbourgi székhelyű Európa Tanács hitelintézete, a kontinens legkorábban, 1956-ban alapított nemzetközi fejlesztési bankja. Küldetésénél fogva igen fontos szerepet tölt be 42 tagállamának társadalompolitikai fejlesztéseiben, Európa társadalmi kohéziójának megteremtésében. Magyarország 1998 óta tagja és részvényese a CEB-nek. A bank eddig több mint 2 milliárd euró összegű finanszírozást nyújtott magyarországi projektek megvalósításához a szociális célú fejlesztések területén.

Forrás:
https://www.facebook.com/…/163135053897098/1358303987713526/
https://www.vadhajtasok.hu/2020/06/16/otvenmilliardbol-epulnek-iskolak-uszodak-tornacsarnokok/
https://szamokadatok.hu/Post/394/Ovodak_es_ovonok_szama
https://szamokadatok.hu/Post/215/Kormanytamogatassal_epult_ovoda_Pesthidegkuton
https://szamokadatok.hu/Post/66/Szamok_-_Az_ovodai_es_bolcsodei_ferohelyek_meg_a_pedagogusok_szama
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20191125/mar-3-ezerrel-nott-a-bolcsodei-ferohelyek-szama-az-eu-s-tizmilliardok-hatasara-408133

Címkék: Országépítés 

Kapcsolódó