A rasszista Niedermüller: 36,8 millió (29 millió + ÁFA) Czeglédynek van, védekezésre 35 millió nincs

A rasszista Niedermüller: 36,8 millió (29 millió + ÁFA) Czeglédynek van, védekezésre 35 millió nincs

Szintet lépett a DK-s tarhálógépezet – Niedermüller Péter is a kormánnyal akarja megfizettetni a védekezés költségeit, de Czeglédytől nem sajnálja az apanázst.

Harmincötmillió forintot követel a kormánytól Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere – DK-s kollégájához, az újbudai László Imréhez hasonlóan – úgy gondolja, hogy a járványügyi védekezés költségeihez az általa vezetett kerületnek semmi köze, azokat fizesse meg a kabinet. A két városvezetőt pártjukon és Gyurcsány Ferencen kívül összeköti a több mint hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt ügyvéd, Czeglédy Csaba is, akivel csak az eddig megkötött szerződéseik összege immár több tízmillió forintra rúg, miközben az öt éves önkormányzati ciklusukból mindössze nyolc hónap telt el. Czeglédy sem az egyetlen eset a haverok kistafírozásában, a nyolcvannyolcmilliót követelő László Imrének arra is maradt energiája, hogy két cimbit nevezzen ki álommelóra, amelynek a végösszege csaknem száznyolcvanmillió lesz a szerződés lejártakor, miközben a polgármester szerint a kerület büdzséje belerokkan a szájmaszkok és a kézfertőtlenítők megvásárlásába.

Niedermüller Péter eközben úgy tartja a markát, hogy a kezelésében lévő egyik szociális otthonban tapasztalható embertelen állapotok miatt azok megszüntetésére szólította fel Budapest Főváros Kormányhivatala, vagyis Erzsébetváros első embere még az alapvető feladatait sem volt képes ellátni a járvány idején.

Az újbudai licence mintájára Erzsébetváros polgármestere is a kormánnyal akarja megfizettetni a járványügyi védekezés a kerületre háruló költségeit – tudta meg a PestiSrácok.hu. Portálunk László Imre múltkori akciója után fordult kérdéssel Budapest Főváros Kormányhivatalához, arra voltunk kíváncsiak, hogy Újbuda polgármesterének esete egyedülálló, vagy vannak-e más olyan budapesti önkormányzatok, amelyek vezetői úgy gondolják, hogy az általuk vezetett városrészeknek anyagi értelemben nem kell kivenni a részüket a védekezésből, illetve annak költségei – szerintük – a kabinetet terhelik. A kormányhivatal válaszában jelezte, hogy László Imréhez hasonlóan Niedermüller Péter is igyekszik a kormánnyal megfizettetni a kiadásaikat. Más forrásból úgy tudjuk, hogy az erzsébetvárosi polgármester által követelt összeg meghaladja a harmincötmillió forintot.

Niedermüller más kiadások ügyében ugyanakkor nem olyan garasoskodó, mint a fenti esetben: a veszélyhelyzet idején, rendkívüli felhatalmazásával (vissza?)élve a korábbi mellé újabb, huszonkilenc millió forintos szerződést kötött Czeglédy Csabával, Gyurcsány kedvenc ügyvédjével, aki egy több mint hatmilliárd forintos csalás miatt indított büntetőper vádlottja.

Nemrég megírtuk, hogy nyolcvannyolcmillió forintot követel a kormánytól László Imre, Újbuda DK-s polgármestere, aki szerint a kerületnek ekkora többletkiadást jelentett a koronavírus-járvány elleni védekezés. Gyurcsány embere ugyanakkor nem fukarkodott ennyire a garasokkal, amikor márciusban, a veszélyhelyzetben, hatályos különleges jogkörével élve személyesen, a közgyűlés megkérdezése nélkül nevezte ki Lindmayer Bencét, akinek a kerület parkolási ügyeit kell felügyelnie, a másik kedvezményezett pedig Molnár Krisztina, akinek a média területe jutott. A cimborák bruttó járandósága havonta fejenként hétszázötvenezer forint, ennek ötödét havonta költségként számolhatják el, ezen kívül évi bérük nyolcvan százalékára jogosultak prémiumként. Mindketten öt évre szóló megbízást kaptak, így annak végére csaknem száznyolcvanmillió forintról szól majd a számla. Mivel Budapest Főváros Kormányhivatal vitatja a követelés jogszerűségét, László Imre a napokban jelezte, bepereli a hivatalt, utóbbi ezért az alábbi közleményt adta ki:

Megkérjük a baloldalt, hogy hagyja ki a kormányhivatalt a kisstílű politikai játszmáiból Elképesztő, ahogy a baloldal az egész járvány alatt viselkedik. Nem csak, hogy nem támogatták a járvány elleni védekezést, hanem a politikai akcióikkal kifejezetten nehezítették azt. Megkérjük a baloldalt, hogy hagyja ki a kormányhivatalt a kisstílű politikai játszmáiból! A 11. kerület polgármestere, a Gyurcsány-párti László Imre a járvány alatt két kézzel szórta a pénzt és a ciklusra száznyolcvanmillió forint értékű megbízásokat kötött két tanácsadóval. Mindeközben a kormányhivatal többek között védőeszközökkel segítette a budapesti idősotthonokat, hogy megakadályozza azt, hogy máshol is megismétlődjön az, ami a Pesti úti idősotthonban történt.

Azon a tényen túl, hogy László Imre és Niedermüller Péter is a Gyurcsány-párt tagja, a DK, illetve az októberi szivárványkoalíció színeiben lettek polgármesterek, van még valami, ami szorosan összeköti őket: mindkét kerület Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött szerződéseket súlyos összegekért, egyelőre azonban csak találgatni lehet, hogy ennek, vagy csak a csillagok sajátságos együttállásának tudható be az, hogy – tudomásunk szerint – a kormányhivatalhoz megküldött követelések szövege az említett összegeken kívül szinte szóról szóra azonos.

Czeglédy Niedermüllerrel kötött újabb szerződésének kormányhivatali vizsgálata még folyamatban van, kérdés, hogy az milyen eredményt hoz majd, az álmoskönyvek szerint nem utal az átláthatóságra az, hogy Erzsébetváros és Újbuda egyaránt tíz évre titkosította a megállapodásokat. Niedermüller Péter ráadásul úgy követeli a védekezés költségeit a kormányon, hogy egy vizsgálat súlyos hiányosságokat tárt fel a kerület kezelésében lévő, a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központhoz tartozó szociális otthonban, vagyis a városvezetés – amely a veszélyhelyzetben egy személyben a polgármester – még az elvárható minimumot sem volt teljesíteni a járvány idején.

Forrás: https://pestisracok.hu/szintet-lepett-a-dk-s-tarhalogepezet-niedermuller-peter-is-a-kormannyal-akarja-megfizettetni-a-vedekezes-koltsegeit-de-czegledytol-nem-sajnalja-az-apanazst/

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Kapcsolódó