Megismerhetjük Ujhelyi hazugsággyárának egy tagját

Megismerhetjük Ujhelyi hazugsággyárának egy tagját

❗️Ujhelyi haverja, asszisztense volt az MSZP-s kamuvideó technikai szerkesztője. Most már tudjuk azt is, ki készíti Ujhelyinek azt a sok hazugságot, amit terjeszt Facebook oldalán a "legeurópaibb párt" uniós képviselője.

A 168 Óra több forrásból is úgy értesült, hogy Szalay Tamás Lajos, a Népszabadság egykori újságírója, Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő asszisztense, sajtósa készítette azt a videót, amelyen egy magát mentőápolónak kiadó nő többek között arról beszélt Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselőnek, hogy haldokló, továbbá nem megfelelően ellátott betegek hazaszállításában vett részt – írja a hetilap internetes oldala.

Mint ismert, a nőről kiderült: sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátóközpont nyilvántartásában nem szerepel, sőt az általa megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is határozottan cáfolta, hogy a hölgy valaha is dolgozott volna náluk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának álláspontja szerint a videóban elhangzott hamis állítások a jelen veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel szembeni közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvánnyal szembeni védekezés hatékonyságának lerontására. A tárca ezért bejelentette: rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

A 168 Óra telefonon elérte Szalay Tamás Lajost, aki maga is elismerte a videó készítését.

„A sajtóban megjelent állításokkal kapcsolatban egyértelművé kívánom tenni, hogy közvetlen munkatársam, Szalay Tamás Lajos az MSZP videójának felvételéhez mindössze technikai segítséget nyújtott a szabadidejében, annak előkészítésében és tartalmában semmilyen szerepe nem volt. Minden egyéb, a videóval kapcsolatos kérdésben kérem, keressék az MSZP sajtóosztályát” – írta a politikus, aki tehát nem ítélte el a rémhírterjesztő videó készítését.

A járvány világosan megmutatta, hogy kik az álhírgyártók, kik a beteges hazudozók, a szélhámosok és kik a megélhetési politikusok. Ennyi hazugságot, álhírt, rémhírt és rágalmat, mint az elmúlt hetekben még a legutóbbi választási kampányokban sem tapasztaltunk.

A videóban szereplő nő Facebook ismerősei:
Gyurcsány Ferenc
Lajos Korózs
Demszky Gábor
Tibor Dévényi
Rezso Soltesz
Tanda Ügyvédi Iroda
Várkonyi András
Iván Szenes
Tibor Selmeczi
Heller Tamás
Róbert Alföldi
Till Attila
Gabi Fenyvesi és
Magyar György ügyvéd

Forrás: https://demokrata.hu/magyarorszag/ujhelyi-istvan-asszisztense-segitett-elkesziteni-az-almentos-videot-254175/ Magyar Demokrata hetilap
https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/173865137423961/

Címkék: Média 

Kapcsolódó