Karácsony Gergely már tárgyalni sem akar Budapesti fejlesztésekről

egyszerűen inkompetens, túl nagy neki a falat, nem is érti, hogy miről van szó

Karácsony Gergely már tárgyalni sem akar Budapesti fejlesztésekről

Megfúrta a Centrumkórház projektet, folyamatosan támadja a Liget-projektet, a Lánchíd teljes dokumentációja az asztalán van, engedélyekkel, tervekkel, pénzzel (ha még nem lopták el a haverokkal közösen) és még csak a közbeszerzést sem volt képes kiírni fél év alatt. Több kerület esetében 0 forintra csökkentette a fejlesztési keretet, márciusban 10 milliárd forintot kapott az egészségügy fejlesztésére, és nem csinált SEMMIT.

Ez az ember olyan, mint egy nagy gyerek - éretlen a feladathoz, és éretlenek voltak azok is, akik megválasztották. Éretlenek és végtelenül naivak.

FÜRJES BALÁZS: KARÁCSONY LEMONDTA A PÁRBESZÉDET A KORMÁNNYAL.

Elmarad a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának keddre tervezett ülése, mert Karácsony Gergely főpolgármester új időpont ajánlása nélkül lemondta a korábban közösen kitűzött egyeztetést – közölte a Miniszterelnökség Budapest fejlesztéséért felelős államtitkára pénteken a Twitteren.

Fürjes Balázs az MTI-nek elmondta: miközben az álláspontok érdemi egyeztetése sok kérdésben megtörtént és a végleges napirend megállapítása folyt, „a kormányoldalt meglepetésként érte, hogy a főpolgármester lemondja az intézményes párbeszéd lehetőségét”. Ráadásul – tette hozzá – új időpontjavaslat megtétele nélkül, azaz így a városháza bizonytalan időre elhalasztja a főváros-kormány párbeszéd megtartását.

A politikus arról is tájékoztatott, hogy a kormányoldal szeretett volna az egyeztetésen a városvezetéssel közösen megoldást találni a Lánchíd felújítására, megerősíteni a kormány 6 milliárd forintos elkötelezettségét a hídfelújítás támogatására és válaszokat kapni a Lánchíd állapotát, a felújítást érintő tisztázatlan kérdésekre.

„A kormány képviselői nyitottak lennének bármilyen más fővárosi javaslat napirendre tűzésére és természetesen készen álltak az önkormányzati finanszírozás szakmai és politikai kérdéseinek megtárgyalására is” – mutatott rá az államtitkár.

Fürjes Balázs hangsúlyozta: azt javasolják a főpolgármesternek, hogy a nyári szünet előtt mindenképpen tartson ülést a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa és mindenképpen találjanak megoldást a Lánchíd aggasztó helyzetének megoldására.

Az államtitkár hozzátette: az ülésen természetesen a főpolgármester által javasolt kérdéseket is napirendre kell tűzni.

Forrás: https://demokrata.hu/magyarorszag/furjes-balazs-karacsony-lemondta-a-parbeszedet-a-kormannyal-252400/
https://szamokadatok.hu/Post/1158/Karacsony_Gergely_bejelentette_a_Lanchid_felujitasanak_elhalasztasat_holott_a_penz_megvan
https://szamokadatok.hu/Post/910/Karacsony_Gergely_es_a_balliberalis_partok_rombolasa_Budapesten_teljes_lista_a_leirasban
https://szamokadatok.hu/Post/1195/Karacsony_Gergely_amokfutasa_a_kulonleges_jogrend_idoszakaban_-_lista_a_cikk_aljan_a_Kormany_listaja_is
https://www.origo.hu/itthon/20191127-leszavaztak-a-szuperkorhazat-karacsonye.html
https://szamokadatok.hu/Post/1037/Emlekezteto_Karacsony_10_milliard_forintot_kapott_februarban_a_betegellatas_fejlesztesere

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó