Az érettségit bojkottáló PDSZ-t védi a Magyarország elleni szankciókat sürgető Momentum

Új nap - új Momentumos hazugság

Az érettségit bojkottáló PDSZ-t védi a Magyarország elleni szankciókat sürgető Momentum

Hazugságkampányba kezdett a Momentum, szövetségben a gyurcsányista „érdekképviseleti” szervezettel. A Momentum ezzel a megnyilvánulásával elismeri, hogy a PDSZ nem a tanárok érdekeit, hanem a balliberális pártok érdekeit képviselő szervezet.

Diplomájuk visszaadására szólította fel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) nevezett balliberális pártnyúlvány vezetőit Pósán László, az Országgyűlés kulturális bizottságának kormánypárti elnöke azok után, hogy a PDSZ a tanárok fizetés nélküli szabadságra küldését, majd az érettségi elhalasztását és bojkottálását javasolta. A felszólítás kapcsán a Momentum kezdett hazugságkampányba. A neoliberális párt azt az „érdekképviseleti” szervezetet vette védelmébe, amelyik a Kúria döntése után kategorikusan elutasította a gyöngyöspatai romák természetbeni kártérítését, mondván, az ő veszteségüket csak pénzben lehet kifejezni. A megvert, megfenyegetett és terrorizált gyöngyöspatai tanárokról pedig ugyanez a társaság cinikusan hallgat, így „képviselve” a kollegiális érdekeket.
Mint ismert, a koronavírus-járvány hazai megjelenésével a nemzetközi tapasztalatokkal összhangban került napirendre az iskolák bezárása. A PDSZ elsők között kezdte – a balliberális pártokkal teljes összhangban – követelni a tanítás beszüntetését.

Amikor azzal álltak elő, hogy az érettségit kell eltolni, sőt, bojkottálni, a tanárok ne vegyenek benne részt, akkor már átlépték teljes mértékben a józan ész határait. A PDSZ, a pedagógusok demokratikusnak és szakszervezetének nevezett társasága, az nem szakszervezet!

– fogalmazott Pósán László. A kormányzat azonban az elvetemült ötletet elvetve, a digitális tanrendre történő átállás mellett döntött, amivel megmenekülhetett a tanév, az érettségi és a tanárok fizetése is. Az ágyékra vetődés tényét azonban a PDSZ is újabb falnak rohanással tetézte, amikor az érettségi megtartása ellen kezdett tiltakozni – szemben az érettségiző diákok szándékával –, majd egyenesen bojkottot hirdetett. Az érettségi végül tanulmányi és járványügyi szempontból is sikeresen zajlott le, így a PDSZ szellemi ámokfutására az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke, Pósán László reagált:

Úgy gondolom, hogy a PDSZ vezetői nem méltóak arra, hogy magukat pedagógusnak nevezzék, alkalmatlanok tanároknak, pedagógusoknak. Ezúton felszólítom őket, hogy adják vissza a pedagógus diplomájukat, mert erre a foglalkozásra ők méltatlanokká váltak!

– szögezte le az országgyűlési képviselő. A felszólításra pedig kéretlen prókátorként a Momentum reagált. A leginkább az identitások zavaros tavában pecázó párt pedig nem aprózta el, szemenszedett hazugsággal kezdte támadni Pósán Lászlót.

A balliberális kiállást követően pedig a PDSZ hálája sem maradt el, hiszen a napokban megszületett kúriai ítélet után a Hír TV kérdésére megerősítette a szervezet, hogy a szociálliberális kormányok idején megkezdett gyöngyöspatai – és országos – szegregációs gyakorlat érintettjei számára nem tartják elfogadhatónak a kormány által kínált oktatással és képzéssel történő – akár magasabb értékű – kárpótlást, szerintük ugyanis ezeknek a „sértetteknek” is, mint mindenkinek, anyagi kártérítés jár. Arról persze az „érdekképviseleti” szervezet már nem nyilatkozott, hogy mi lesz azokkal a tanárokkal, akiket a kártérítésben részesülők megfenyegettek, zaklattak, illetve terrorizáltak.

Forrás: PestiSracok.hu
https://pestisracok.hu/hazugsagkampanyba-kezdett-a-momentum-szovetsegben-a-gyurcsanyista-erdekkepviseleti-szervezettel/

Címkék: Politika 

Kapcsolódó