Emlékeztető: Karácsony 10 milliárd forintot kapott februárban a betegellátás fejlesztésére

Eddig nem történt SEMMI

Emlékeztető: Karácsony 10 milliárd forintot kapott februárban a betegellátás fejlesztésére

Az index és a 444 olvasóinak lefordítjuk az ő nyelvükre: Ez nagyjából egy 15-20 ezer fős stadion ára. 10 000 millió forint.

A kérdésünk nagyon egyszerű: Hol a lóvé, Geri? Eddig egyetlen szó nem esett arról, hogy milyen munkát végeztek el vagy terveznek elvégezni ebből a pénzből. A pénzt a kormány átutalta, az (jobbik esetben) ott csücsül a fővárosi önkormányzat bankszámláján, de sokkal valószínűbb az, hogy a pénzt már elköltötték, és jó alaposan kitömték belőle a haveri cégek zsebét. Nem csoda, hogy futja 30 milliós ügyvédi szerződésekre Niedermüllernek, vagy 25 milliós propaganda-szerződésekre az MSZP-nek.

A kormány és a Fővárosi Önkormányzat között korábban létrejött megállapodás értelmében Budapest az elkövetkezendő 5 évben az egészségügy fejlesztése érdekében összesen 50 milliárd forint központi költségvetési támogatásban részesül, jelentette be az első tízmilliárdos részlet átutalását közös közleményben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester. Ez volt februárban. Most Május van, es egyetlen kórházat, egyetlen orvosi rendelőt sem újítottak fel, nem kezdték el a munkálatot, de még csak a tervezést és a pályáztatást sem kezdték el.

Budapest a haveroké!

Forrás: https://index.hu/belfold/2020/02/18/budapesti_egeszsegugyi_fejlesztes_kormanyhatarozat/

Címkék: Egészségügy  Önkormányzat 

Kapcsolódó