Az anarchista NOmentum ismét a törvények megszegését támogatja

Csóka-Szűcs János hazudott, rémhírt terjesztett, a rendőrség eljárt vele szemben, most visítanak...Szánalmasak!

Az anarchista NOmentum ismét a törvények megszegését támogatja

A következő sorokat írta Facebook oldalára a "Momentum Békés megye"

"😱 Rémhírterjesztés miatt előállították és rabosították ma hajnalban tagunkat, Csóka-Szűcs Jánost.
🤬 Tudtuk, hogy politikai bunkósbotként fogják használni ezt a törvényt. Igazunk lett.
💪 Kiállunk és mindig is ki fogunk állni azért, hogy ilyet senkivel se lehessen megcsinálni.
🧔Hajrá János, veled vagyunk!"

Miről is van szó?

A momentumos Csóka-Szűcs János saját oldalán terjesztette a rémhírt:

„Az elmúlt napokban országosan több, mint 30 ezer, Gyulán a hírek alapján ezer feletti kórházi ágyat szabadítottak fel a járványra hivatkozva, ami valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti. Ez gonosz és embertelen lépés, rettenetes terhet és szenvedést jelent az érintetteknek és családjaiknak”. (erről egy képet elhelyezünk kommentben)

Az általa állítottakkal ellentétben nem küldtek haza sem haldokló betegeket, sem 30 ezer ágyat nem szabadítottak fel. Erről részletesebben itt írtunk: https://szamokadatok.hu/Post/832/Mese_a_36_000_hazakuldott_betegrol

Ha Csóka-Szűcs János olvasná a Számok cikkeit, akkor nem kerülne olyan kellemetlen helyzetbe, hogy rémhírterjesztés miatt kihallgatásra elviszik a rendőrök.

Ragyogj, momentumos János, ragyogj!

Egy nap leforgása alatt csinált saját magából országos hírű politikust az egyik gyulai momentumos. Ez azért teljesítmény! Igaz, tisztán politikával nem sokra jutott eleddig sem szűkebb, sem tágabb értelemben, de egy bűncselekmény gyanúja és a média egyik része azonnal beemelte őt a köztudatba. Csóka-Szűcs Jánost szinte már-már egy elesett emberként ábrázolják, akit sajnálni kell, aki a hatalom által megfélemlített, kirekesztett, beteg ember. Ragyogj, momentumos János, ragyogj! Neked is kijár ez a néhány napig tartó talmi dicsfény. Aztán majd egyszer úgyis kiderül, hogy bűncselekmény-e az, amit tettél.

A gyulai Csóka-Szűcsnek nem ez az első feltételezett rémhírterjesztése. Próbálkozott korábban is ezzel. Nevéhez és szélsőséges politikai köréhez nem egy, nem kettő olyan közösségi oldal köthető, amelyiknek egyetlen célja a helyi közélet megzavarása, a mocskolódás, mások lejáratása.

Nem mindenki tudja, hogy Csóka-Szűcs János jelenleg vádlott egy rágalmazási perben, de ez még nem minden. A momentumos politikushoz és szellemi bajtársaihoz köthető közösségi oldalakon megjelent tartalmak miatt két esetben tettek feljelentést. Az egyik szintén rémhírterjesztés miatt történt, a másik szerzői jogok megsértése miatt. Mindkét ügyben eljárás van folyamatban.

Ilyen emberek ezek, Csóka-Szűcs János és bajtársai. Azt gondolják, hogy a hatalom megszerzése érdekében bármit büntetlenül megtehetnek.

Bármennyire is jól hangzik a momentumos mártír szájából a politikai megfélemlítés, természetesen szó sincs arról, hogy itt őt és bajtársait bárki fenyegetné. Egyszerűen arról van szó, hogy vannak bizonyos határok: a rágalmazás, a rémhírterjesztés és a lopás bűncselekmény. Amennyiben Csóka-Szűcs János és/vagy társai rágalmaztak, rémhíreket terjesztettek és szerzői jogokat sértettek meg, akkor annak minden bizonnyal lesz jogi következménye.

A sajtó egy része elfelejtette Csóka-Szűcs János teljes posztját idézni. Nem a „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat” mondat miatt gyanúsították meg szerdán a politikust rémhírterjesztéssel. Csóka-Szűcs ezt írta le: „Az elmúlt napokban országosan több, mint 30 ezer, Gyulán a hírek alapján ezer feletti kórházi ágyat szabadítottak fel a járványra hivatkozva, ami valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti. Ez gonosz és embertelen lépés, rettenetes terhet és szenvedést jelent az érintetteknek és családjaiknak”.

Köztudomású, hogy sem haldokoló beteg embereket, sem magatehetetlen, rehabilitációra szoruló sérülteket nem küldtek haza a gyulai kórházból. Csóka-Szűcs megtévesztő posztjával akart kivinni minél több embert egy autós demonstrációra Gyulán. A Hadházy Ákos kezdeményezésének mintájára megszervezett gyulai tüntetésen – amelynek másik főszervezője Bod Tamás újságíró volt, aki cikkével mártírt csinált a Magyar Narancsban Csóka-Szűcsből – kereken nyolc autós vett részt.

Ez a történet egyáltalán nem egy elesett, a hatalom által megfélemlített emberről szól. A Momentum politikusa vélhetően hibát követett el. A Gyulai Rendőrkapitányság rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást vele szemben.

Forrás: Gyulai Hírlap
https://www.gyulaihirlap.hu/131255-ragyogj-momentumos-janos-ragyogj
https://www.facebook.com/…/photos/12088790…/257483982275909/

Címkék: Bűnözés  Momentum 

Kapcsolódó