Az index Matolcsy helyett Surányi véleményére kíváncsi

Az index Matolcsy helyett Surányi véleményére kíváncsi

Nem csalódtunk: Az index a hivatalban lévő és a Magyar Nemzeti Bankot sikeresen vezető Matolcsy György helyett Surányi véleményére kíváncsi, aki gyakorlatilag lenullázta Magyarország aranytartalékát.

A cikkben egyébként arról írnak, hogy hogyan kellene ingyenpénzt (segélyeket) osztogatni, ami egyenes út az infláció és a munkanélküliség stabilizálásához. Erre nem sokan kíváncsiak, de a lényeg, hogy Magyarország Kormánya sem kíváncsi, hiszen mi a munkaalapú társadalom elkötelezettjei vagyunk.

A mellékelt ábra jól mutatja a két jegybankelnök tevékenységét: az egyik lenullázta Magyarország aranytartalékát, a másik 2018-ban megtízszerezte azt. Ennek ellenére az index nem kíváncsi Matolcsy György véleményére, és inkább a bukott Surányival konzultál.

Bizonyára nagyon fáj nekik az, hogy az MNB évek óta nyereségesen működik, és a folyamatos külső támadások ellenére a magyar pénzügyi helyzet és az infláció stabil.

A 2018-ban Matolcsy által vásárolt arany értéke két év alatt 160 milliárd forinttal nőtt. Az MNB 3000 milliárd forinttal szállt be a válságkezelésbe, a pénzt munkahelyvédelemre és a gazdaság újraindítására fordítják majd. Ugyancsak érdekesség, hogy Matolcsy György mindezt négyszer alacsonyabb bérért teszi, mint elődje, Simor András. Simor fizetése 8 millió forint volt, ami 112 akkori minimálbért tett ki, Matolcsy fizetése 5 millió forint, ami jelenleg 31 minimálbért tesz ki.

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/05/12/azt_tanultuk_hogy_nem_lehet_csak_ugy_nyomtatni_a_penzt._vagy_megis/
https://szamokadatok.hu/Post/807/Matolcsy_Gyorgy_az_Arany_ember
https://szamokadatok.hu/Post/714/Osszesen_3000_milliard_forintos_forrast_adott_a_gazdasagnak_az_MNB
https://szamokadatok.hu/Post/239/Az_MNB_elnoke
https://szamokadatok.hu/Post/185/Aranytartalek

Címkék: Baloldali rombolás  Vélemény 

Kapcsolódó